U bent hier

Beleid en dienstverlening

Dienst werk en economie

De dienst werk en economie is een eerste aanspreekpunt voor lokale handelaars en ondernemers. Bovendien ontwikkelt deze dienst een economisch beleid.

Nieuwsbrief voor handelaars

Banner nieuwsbrief Handel & Horeca

 

 

 

 

 

De dienst werk en economie verspreidt de digitale nieuwsbrief handel en horeca. Die richt zich in de eerste plaats naar alle lokale handels- en horecazaken, maar ook andere ondernemers of geïnteresseerden kunnen ervoor inschrijven.

Strategisch commercieel beleidsplan

Het strategische commercieel beleidsplan geeft een grondige analyse weer en stelt belangrijke verbeterpunten en acties voorop om het lokale detailhandels- en horecabeleid een boost te geven.

Cadeaubon Merelbeke, info voor handelaars

Met het invoeren van de Cadeaubon Merelbeke wil de gemeente de lokale economie stimuleren.

Cadeaubon Merelbeke, winkelplezier dichtbij

De 'Cadeaubon Merelbeke' is een aankoopbon in bankkaartformaat die in enkele verkooppunten in de gemeente kan aangekocht worden en waarmee klanten terecht kunnen bij deelnemende, lokale kleinhandels- en horecazaken.

Lokale handelsverenigingen

Lokale handelsverenigingen bundelen de inzet en interesses van winkeliers en zorgen voor boeiende activiteiten.

Zaak opstarten

Wanneer je een zaak wil opstarten, doe je best navraag bij de dienst stedenbouw en dienst milieu over welke vergunningen je nodig hebt.

Erkende ondernemingsloketten

Een ondernemingsloket is een aanspreekpunt voor ondernemingen.

Belastingen voor ondernemers en bedrijven

De gemeente heft verschillende belastingen specifiek voor handelaars, ondernemers en bedrijven.

Zelfstandigen in moeilijkheden: Dyzo

Dyzo legt zich toe op het begeleiden van actieve ondernemers en ondernemers in faling.

Spontane kandidatuur voor overheidsopdrachten

Dien een spontante kandidatuur in wanneer je als ondernemer wil aangeschreven worden voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

Richtingaanwijzers naar bedrijven

Aan alle op het grondgebied van de gemeente Merelbeke gevestigde zelfstandigen en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden om, tegen betaling van een vergoeding, richtingsaanwijzers naar hun vestiging te laten plaatsen.

Adviesraad voor lokale economie en handel

Deze raad biedt zo'n 20-tal ondernemers en middenstanders een forum voor alle aspecten in verband met lokale economie. Via adviezen kunnen ze voeding geven aan het gemeentelijk economisch beleid. Zo wil het gemeentebestuur werken aan een meer ondernemingsvriendelijke gemeente.

Toegankelijkheidsprijs

Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur de toegankelijkheidsprijs uit aan een Merelbeekse handelszaak of organisatie die de meeste inspanningen leverde om de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun gebouw, dienst, voorzieningen of informatie voor personen met een handicap te verhogen.