U bent hier

Nieuwsbericht: 7 september 2018

Parkeren en omrijden tijdens septemberkermis, jaarmarkt en Autovrije Zondag

PARKINGS

Parking Tramstelplaats (deel dolomietverharding): parkeer- en rijverbod van donderdag 6 september om 12 uur tot en met woensdag 12 september (foorreizigers).

Parking Vredegerecht: parkeerverbod van donderdag 6 september tot en met maandag 10 september (Merelbeke Village).

Parkeren tijdens kermis en jaarmarkt mogelijk op een deel van parking Ter Wallen (via de Sportstraat), parking Conversatie (via de Dr. O. De Gruyterstraat), parking Tramstelplaats (asfaltgedeelte) en in de ondergrondse parking Driekoningen (volg de wegwijzers).

 

Op Autovrije Zondag op 16 september is het uitzonderlijk niet mogelijk de ondergrondse parking Driekoningen in en uit te rijden tussen 11 en 20 uur.

 

KERMISZONDAG

Zondag 9 september

Van 11.30 tot 23 uur Hundelgemsesteenweg afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt Poelstraat en Potaardeberg. Plaatselijk verkeer mogelijk in de Hundelgemsesteenweg vanaf de Poelstraat en de Potaardeberg tot het Driekoningenplein en in de Kerkstraat vanaf de Potaardeberg tot de Sportstraat.

Parkeren verboden op de Hundelgemsesteenweg vanaf het Driekoningenplein tot de rotonde Zwijnaardsesteenweg, in de Potaardeberg vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de Kerkstraat, in de Kerkstraat vanaf de Gaversesteenweg tot de Potaardeberg.

Het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde volgt de omleiding via de Gaversesteenweg en de Molenstraat. Het verkeer vanuit Brakel en Oosterzele wordt omgelegd via Poelstraat-Lamstraat en Lembergsesteenweg. 

 

JAARMARKT

Dinsdag 11 september

Van 6 tot 14.30 uur Hundelgemsesteenweg afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt met de Poelstraat en de Potaardeberg.

Plaatselijk verkeer mogelijk in de Hundelgemsesteenweg vanaf de Poelstraat en de Potaardeberg tot het Driekoningenplein en in de Kerkstraat vanaf de Potaardeberg tot de Sportstraat.

Parkeren verboden op de Hundelgemsesteenweg vanaf het Driekoningenplein tot de rotonde Zwijnaardsesteenweg, in de Potaardeberg vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de Kerkstraat, in de Kerkstraat vanaf de Gaversesteenweg tot de Potaardeberg. De rotonde met de Zwijnaardsesteenweg blijft open voor het verkeer.

Enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Kerkstraat van de Sportstraat tot de Hundelgemsesteenweg.

Het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde volgt de omleiding via de Gaverse-steenweg en de Molenstraat. Het verkeer vanuit Brakel en Oosterzele wordt omgelegd via Poelstraat-Lamstraat en Lembergsesteenweg. 

Vanaf 6 uur ’s morgens tot 14.30 uur is het voor de handelszaken in de zone van de jaarmarkt niet mogelijk om leveringen te ontvangen.

Als u woont in de zone van de jaarmarkt (van de rotonde Zwijnaardsesteenweg tot aan de Dr. O. De Gruyterstraat) zet dan al op maandagavond 10 september uw restafvalzak buiten. De afvalophaling vindt plaats op dinsdag 11 september vóór

7 uur ’s morgens.

 

AUTOVRIJE ZONDAG

Zondag 16 september

Van 11 tot 20 uur  Hundelgemsesteenweg afgesloten vanaf het kruispunt met de Poelstraat en de Potaardeberg tot de in- en uitrit van parking Tramstelplaats. Ook geldt er in deze zone, op het Driekoningenplein en de uitrit richting de Hundelgemsesteenweg een stilstand- en parkeerverbod.

In de Kerkstraat mag er enkel plaatselijk verkeer rijden tussen Potaardeberg en de Hundelgemsesteenweg.  

Wegens de activiteiten zal het uitzonderlijk niet mogelijk zijn om de ondergrondse parking in en uit te rijden tussen 11 en 20 uur. U kan gratis parkeren op de Conversatieparking in de Dr. O. De Gruyterstraat of op de parking van de Tramstelplaats of Ter Wallen.

 

Op dit plan zie je alle activiteitenzones op de Hundelgemsesteenweg en de grote omleidingen.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de dienst mobiliteit via 09 210 33 11 of mailen naar info [at] merelbeke.be

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief