U bent hier

Nieuwsbericht: 4 juni 2021

Parkeerbeleid Merelbeke: installatie parkeersensoren centrum Merelbeke op 7 en 8 juni 2021

Zoals aangekondigd zal op 1 juli 2021 het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Merelbeke ingaan. In de omgeving van het gemeentehuis voorzien we een zone KERN (rode zone) waarbij het shop, stop en go principe zal worden gestimuleerd. Je zal in deze zone op straat nog maar maximaal 30 minuten kunnen parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. De controle gebeurt aan de hand van parkeersensoren op de parkeerplaatsen, waardoor je hier geen parkeerschijf moet gebruik of een parkeerticket aan de automaat moet halen.

Ter voorbereiding van het nieuwe parkeerbeleid zal onze concessionaris APCOA op maandag 7 juni en dinsdag 8 juni de nieuwe sensoren alvast installeren op de parkeerplaatsen in zone Kern.
Deze sensoren kunnen uiteraard alleen maar geplaatst worden wanneer er geen auto’s op de parkeerplaatsen staan. Hiertoe zijn we genoodzaakt op maandag 7 juni en dinsdag 8 juni een parkeerverbod op straatparkeren in de nieuwe zone Kern te voorzien. Je kan echter wel blijven parkeren op de centrumparkings Driekoningenplein, Tramstelplaats en Vredegerecht.

Van zodra de sensoren geïnstalleerd zijn, halen we het parkeerverbod weg en kan je opnieuw op de parkeerplaatsen in de kern parkeren. De sensoren worden na installatie voorlopig nog niet geactiveerd, maar zullen pas in werking gesteld worden vanaf 1 juli 2021.