U bent hier

Nieuwsbericht: 18 april 2018

Erfgoeddag op zondag 22 april

Zondag 22 april is het weer Erfgoeddag. Het jaarlijkse culturele evenement wil het roerend (objecten) en immaterieel (tradities, verhalen) erfgoed onder de aandacht brengen. Dit jaar is het thema “kiezen”, met een link naar de gemeenteraadsverkiezingen en naar “kiezen voor erfgoed”. In Merelbeke kan je in het gemeentehuis en in de kerk en pastorie van Munte van 10 tot 18 uur terecht voor een uitgebreid en gratis programma.

Programma

Tentoonstelling “Verkozenen kiezen erfgoed” en sketch door Jan Matthys

In het gemeentehuis presenteren voormalige en huidige gemeentemandatarissen hun favoriete erfgoed uit de eigen collectie of de nabije omgeving, met een link naar Merelbeke. Van 14 tot 15 uur brengt Jan Matthys, alias de Homo Turisticus, de sketch “De keuze van de kiezer” en reikt hij erfgoedtrofeeën uit. De tentoonstelling loopt daarna nog tot en met 27 april en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Tentoonstelling “Kiespijn” (org. De Muntenaar)

Maak in de Sint-Bonifatiuskerk van Munte kennis met de zorgheilige Sint-Apollonia, de patrones van de tandartsen die wordt aangeroepen bij tandproblemen. Ze wordt gevierd op 9 februari. Tot voor kort kwamen bedevaarders naar Munte om haar steun te vragen. Ontdek tijdens de tentoonstelling waarom deze heilige in Oost-Vlaanderen zo populair was en wat ze voor jouw ‘kiezen’ kan betekenen.

Tentoonstelling “1977: Vanaf dan noemden ze ons allemaal Merelbekenaars” (org. De Muntenaar)

Ontdek in de pastorie van Munte alles over de fusie van Merelbeke, Melsen, Munte, Bottelare, Schelderode en Lemberge in een tentoonstelling met affiches, pamfletten, verkiezingsdrukwerk, foto’s en nog veel meer. De tentoonstelling loopt daarna nog tot en met 6 mei.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief