U bent hier

Nieuwsbericht: 30 augustus 2017

Merelbeekse mantelzorgers uitgenodigd op muzikale monoloog "Met de mantel der liefde"

Naar jaarlijkse traditie zetten het Sociaal Huis, het Lokaal Dienstencentrum én de Welzijnsraad de Merelbeekse mantelzorgers in de bloemetjes.

Ook dit jaar nodigen we hen uit voor taart en koffie in de namiddag, een broodje en drankje in de vooravond en/of een traktatie op het toneelstuk "Met de mantel der liefde" van Hint producties, waarbij Kurt Defranq, ook wel bekend uit Thuis.

Er eens enkele dagen uit zijn is ook voor mantelzorgers een welgekomen verademing. Want voor heel wat familieleden is de zorg voor een ouder of een kind een hele opdracht. Dat blijkt ook uit de muzikale theatermonoloog “Met De Mantel Der Liefde”. Het stuk gaat over mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken.

Met de mantel der liefde

Kurt Defrancq speelt twee rollen in het stuk. Er is Lowie. Die is 85 en heeft genoeg van ziekenhuizen. Maar hij kan niet zonder hulp en dus beslist zijn jongste zoon Kobe om de zorg op zich te nemen. Een stuk uit het leven gegrepen en bijzonder herkenbaar als je voor je bejaarde moeder of vader zorgt. In een opwelling bied je spontaan je hulp aan. Maar de goede momenten worden schaarser en de hulp intenser. Op de duur ben je als mantelzorger evenzeer aan een ziekbed gekluisterd. 

 

Gratis

Inschrijven noodzakelijk via het inschrijvingsformulier.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief