U bent hier

Spelend kind

Huis van het Kind

                                                                   

‘Want opvoeden doe je niet alleen’

Kinderen en jongeren opvoeden in een veilige en gezonde leefomgeving is niet altijd eenvoudig. Elke ouder, grootouder, kinderverzorger, opvoeder,.. zit wel eens vast met een vraag of gaat op zoek naar tips of ideeën.

Elke ouder (in alle vormen en maten) in elke situatie (kleine, grote, gemakkelijke of moeilijke vragen) kan terecht bij Huis van het Kind!

Hoe dan? 

- Persoonlijk advies via het spreek-uur opvoedingsondersteuning

- Workshops en lezingen doorheen het jaar

Het volledige aanbod van Huis van het Kind kan je terug vinden op deze pagina!

'Want opgroeien doe je niet alleen’

 

Huis van het Kind Merelbeke is er niet alleen voor ouders en opvoeders, maar ook voor kinderen en jongeren. We brengen het Merelbeekse aanbod voor kinderen en jongeren in kaart. Jongeren kunnen ook terecht bij de partners of het loket opvoedingsondersteuning voor advies. 

Charmant Frappant

Kinderen opvoeden, hoe begin je daar aan? Handleidingen zijn er niet, want het ene kind is niet het andere. Opvoeden doe je met vallen en opstaan. Met vreugdevolle momenten en mindere. Wij vroegen aan een gezin om een blog bij te houden, over hoe zij opvoeden aanpakken. Hier kan je hun ervaringen volgen!

Elke twee maanden krijgen we een nieuwe inkijk in dit charmante gezin!

Achtergrondinformatie over opvoeden

Er is heel wat informatie over opvoeden en opgroeien beschikbaar. We geven je graag een overzicht van waar je juiste en actuele informatie kan terugvinden.

Meld je aan - basisonderwijs Merelbeke

Is je dochter of zoon geboren in 2018? Of wil je je kindje naar een andere lagere of kleuterschool laten gaan vanaf schooljaar 2020-2021? Dan zal je het kunnen aanmelden via het digitale aanmeldsysteem voor kleuter- en lager onderwijs. 

Meld je aan secundair onderwijs Regio Gent

Gaat zoon- of dochterlief naar het secundair onderwijs? Er is een online aanmeldingsmeldingssysteem voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

Initiatieven voor kinderen, jongeren & opvoeders

Als partner Huis van het Kind Merelbeke of oudercomité kan je ondersteuning krijgen om initiatieven, vormingen, workshops of activiteiten op te zetten. 

Kinderopvang

Kinderopvang, buitenschoolse opvang

Aanvragen studietoelage

Ben je student? Vergeet dan zeker niet tijdig je studietoelage aan te vragen. 

Groeipakket - schooltoelage

Advies en informatie over het geheel van gezinsbijslagen en financiële tegemoetkomingen die de Vlaamse overheid voorziet voor gezinnen. 

Merelbeke in actie tegen Kinderarmoede (MAKsi)

MAKsi staat voor Merelbeke in Actie tegen Kinderarmoede

Dit netwerk verzamelt partners in Merelbeke die samen de strijd aangaan tegen kinderarmoede. 

Zo heeft het MAKsi netwerk 

 

Partners Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Merelbeke wil zoveel mogelijk partners samenbrengen die werken voor kinderen, jongeren, opvoeders, (groot)ouders …

 

Over Huis van het Kind

Een Huis van het Kind zet een lokale samenwerking uit waarin verschillende organisaties samen aan de slag gaan om een sterk lokaal netwerk uit te bouwen voor organisaties, kinderen, jongeren en gezinnen en professionele opvoeders.

Kortom het biedt een plek waar je terecht kan voor alles wat met opvoeding en opgroeien te maken heeft en dit zowel voor professionele opvoeders als voor gezinnen.

 

Week van de opvoeding 2020

Week van de opvoeding is een initiatief van Expoo, het Vlaams expertisecentrum opvoedingsondersteuning. Met deze actie week willen ze positief opvoeden extra in de kijker zetten. Huis van het Kind Merelbeke organiseert tijdens deze week heel wat activiteiten, workshops en ontmoetingsmomenten.

Laatste nieuws

18 september 2020
Vlag

Na de gestegen coronacijfers in Merelbeke is beslist om in versneld tempo een covid-triagepost te openen in de Kloosterstraat. Vanaf maandag 21 september zullen verpleegkundigen instaan voor het afnemen van testen van patiënten zonder symptomen. Op die manier wordt geprobeerd om de Merelbeekse...

4 september 2020

Wil je graag een evenement of activiteit organiseren in Merelbeke? Lees dan hier met welke maatregelen je in Covid-tijden rekening moet houden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief